​Rådgivning og løsninger indenfor

Budget, forecast og Business Intelligence

Nyheder​

April 2017​

Qbit deltager på CFO 600minuts konference på Tivoli Hotel den 16. maj

DOWNLOAD PDF

Ma​rts 2017

Simplify Planning, Reporting & Analysis​

Digitale effektiviseringer står højt på dagsordenen hos kommuner.

Nye kommunale tilbud – effektiv og brugervenlig digitalisering af arbejdsprocesser til eksempelvis budgetopfølgning, anlægsstyring, likviditetsstyring og 2-vejs ledelsesinformation.

Kom til seminar hos Qbit i Herlev, den 4. maj 2017 fra kl. 12.-15.30.

Få inspiration fra løsninger hos Glostrup og Lolland Kommune og mød økonomicheferne Brian Johansen og Christian Nielsen, som vil præsentere deres løsninger til Koncernstyring og til Anlægsstyring. Du vil få indblik i self-service muligheder og hvordan din kommune kan blive ”Herre i eget Hus”.

Program for kommune seminar.

11.30 – 12.30 Registrering og frokost sandwich

12.30 – 12.45 Velkomst v/Martin Memborg Qbit

12.45 – 13.30 Intro til Jedox Kommune v/Henrik Andreassen Qbit

13.30 – 13.45 Kaffepause

13.45 – 14.30 Koncernstyring hos Lolland Kommune v/Brian Johansen

14.30 – 15.00 Anlægsstyring hos Glostrup Kommune v/Christian Nielsen

15.00 – 15.30 Nyheder fra Jedox v/Curt Anderson Jedox AG

15.30 - Afslutning på seminar v/Martin Memborg Qbit

Seminaret afholdes hos Qbit, Lyskær 8 (Visionhouse), 2730 Herlev.

Tilmeld dig på seminar@qbit.dk – skriv ”kommune seminar” og indsæt dine kontaktdata.

Vi vil i løbet af eftermiddagen introducere dig til nye muligheder for din kommune – nye løsninger med agilitet og self-service muligheder – ”Kan du Excel, kan du Jedox”.​

En helt unik ”All-in-one” løsning, som betyder at én og samme løsning tilbyder digital og automatiseret understøttelse af flere områder:

 • Indsamling af budget og forklaringer fra alle enheder til koncern budgetopfølgning
 • Fagområdernes styring af budgetopfølgning på økonomi og aktiviteter
 • Proces understøttelse af anlægsstyring og opfølgning
 • Godkendelses- og workflowproces
 • Rapportering og ledelsesinformation
 • Analyser og prognoser
 • Likviditetsstyring
 • Brugervenlig indpakning med Dashboards og bruger-menuer
 • Genbrug din kommunes Excel viden – ”Kan du Excel, kan du Jedox”

​Vi vil fortælle om en konkurrencedygtig løsning, som sætter nye standarder for hurtig igangsætning og begrænser den løbende vedligeholdelse – og samtidig giver din kommune mulighed for at blive ”Herre i eget hus”.

Vi håber meget på din deltagelse!​

Januar 2017

Qbit er udnævnt som Jedox Diamant-partner

Qbit er udnævnt som Diamant-partner, den højeste kategori for samarbejdsniveau, man kan opnå som Jedox-partner. På verdensplan er der kun syv Jedox partnere der har opnået samme status. Dette sikre et tæt og strategisk samarbejde mellem Jedox AG og Qbit i det Skandinaviske marked

Januar 2017

Qbit ønsker dig et godt nytår!​

En stor tak til vores kunder og samarbejdspartnere for et godt og spændende år 2016! - hvor vi lykkedes med at 5-doble vores omsætning samt få en række nye kunder ombord som er nævnt nedenfor. 

Det er vi utrolig glade og stolte over!

Se i øvrigt udtalelser fra vores kunder her

TRYG vælger et samarbejde med Qbit – koncern prognoser

”Vi valgte et samarbejde med Qbit i august 2016 med udgangspunkt i at bruge Jedox til at opgradere vores Koncernprognoser

til mere automatisk og moderne styring.

Vi ser store muligheder i samarbejdet i forhold til at elimere/opgradere koncernens mange komplekse og manuelle regneark,

med det mere fleksible og brugervenlige Jedox”​

Anders Egeblad, Head of Corporate Finance, Tryg

”På få måneder, fik vi hjælp til at konvertere en stor og tung Excel budget model, til en moderne Jedox budget løsning, med digital understøttelse af arbejdsgange og automatiseret flow. Leveret til tiden og indenfor aftalte økonomi”

Claus Jacobsen, Finance Manager hos DSV Global IT.

Marts 2016​

Kommune nyheder

Herre i eget hus - Kommunalt data

Nu kan I selv - ved at genbruge jeres Excel viden - nemt og enkelt lave brugervenligt FLIS, ledelsesinformation og budgetopfølgning samt undgå monopol lignende "Black-Box" systemer.

Bliv herre i eget hus og udnyt muligheden for selv at drive den digitale styring af den kommunale forretning - til en brøkdel af prisen.

Jedox Kommune er det nye og moderne, som giver dig styrepinden til at understøtte kommunens informations- og opfølgningsbehov, med begrænset brug af specialister - nu kan I selv!.

Læs mere her

Januar 2016​

​Rambøll vælger Jedox som nyt koncern budgetsystem

Rambøll er en international ingeniør, design og konsulentvirksomhed med 13. 000 ansatte, 300 kontorer i 35 lande og stærkt repræsenteret i Norden, Nord America, Storbritannien, centrale Europa, Mellemøsten og Indien samt med aktiviteter i Asien, Australien, Syd-America og Nord Afrika.

Rambøll har vurderet en række budgetsystemer i forhold til deres krav om self-service, fleksibilitet, brugervenlighed og pris - og valgte Jedox Suite til at understøtte den samlede Finans budgetproces bestående af budgetlægningen, budgetopfølgningen og finans forecast.

Jedox løsningen erstatter forskellige lokale landeløsninger og skal fungere i samspil med data fra økonomi og løn samt automatisk levere resultatet af budget processen til Rambølls datavarehuse, som leverer den generelle rapportering og ledelsesinformation i koncernen.

Løsningen skal anvendes af omkring 500 brugere hos Rambøll globalt.

Rambøll vælger Jedox som nyt koncern budgetsystem​

Rambøll er en international ingeniør, design og konsulentvirksomhed med 13. 000 ansatte, 300 kontorer i 35 lande og stærkt repræsenteret i Norden, Nord America, Storbritannien, centrale Europa, Mellemøsten og Indien samt med aktiviteter i Asien, Australien, Syd-America og Nord Afrika.

Rambøll har vurderet en række budgetsystemer i forhold til deres krav om self-service, fleksibilitet, brugervenlighed og pris - og valgte Jedox Suite til at understøtte den samlede Finans budgetproces bestående af budgetlægningen, budgetopfølgningen og finans forecast.

Jedox løsningen erstatter forskellige lokale landeløsninger og skal fungere i samspil med data fra økonomi og løn samt automatisk levere resultatet af budget processen til Rambølls datavarehuse, som leverer den generelle rapportering og ledelsesinformation i koncernen.

Løsningen skal anvendes af omkring 500 brugere hos Rambøll globalt.​

​Kommunal budgetopfølgning med tekst og tal til Ledernes Ipad

Vi er i fuld gang med at introducere Jedox til kommunerne med fokus på at effektivisere en række af de datatunge og manuelle arbejdsopgaver, som eksempelvis budgetlægning, budgetopfølgning (koncern og fagområde), prognose, effektmåling, politisk målstyring samt ledelsesinformation og FLIS.

Til Lolland Kommune har vi lavet en prototype som tænkes anvendt til målrettet koncern rapportering af budgetopfølgning til kommunes ledere, indeholdt budgettal og forklaringer - automatisk leveret til ledernes IPad og mulighed for at klikke ned i tal, kommentere eller chatte om emner. Løsningen giver muligheden for at lederne mere effektivt kan tage ansvar for sit område med brug af en moderne og brugervenlig tilgang.

Løsningen skal anvende data fra KMD koncern og fagsystemer.

​Budgetsystem leveret på 3 måneder og til aftalte økonomi.

Vi vandt tilbage i maj måned et EU udbud om levering af et budgetsystem til Fødevarestyrelsen. Et af de kriterier vi vandt på, ud over pris, funktionalitet og kvalitet, var leveringstiden.

Aftalen indeholdt levering af en komplet løsningen bestående af budgetstyring til anlæg, investering, lønstyring, interne rammer, finans budget og aktivitet.​

Vi startede op i juni og har inden for få måneder leveret og overdraget løsningen – til den aftalte tid og til den aftalte økonomi!

Videre er der i samme periode leveret en speciel løsning til Kødkontrollen til budgetstyring af enhedens virksomhedsmodel.

Fødevarestyrelsens hovedkontor administrerer regler på veterinær- og fødevareområdet. Kontrollen med fødevarer, foder og dyrs forhold udføres af Fødevarestyrelsens fødevareenheder og veterinærenheder mens Kødkontrollen tjekker slagterierne

Kommunal budgetopfølgning i forbindelse med anlægsstyring og likviditet.​

Vi skal i løbet af foråret levere en dynamisk og proces-understøttende løsning til at hjælpe projektlederne med øge brugervenligheden, kvaliteten og økonomistyringen i forbindelse med de kvart årlige budgetopfølgning​.

Det er vigtigt for Glostrup Kommune, at få automatiseret opfølgningen, således at brugerne bliver processtyret fra start til slut på hvert anlæg, som sikrer at kvaliteten på indberetning af økonomi og forklaringer/status bliver gennemført og godkendt af projektejer.

Dette giver samlet en bedre støtte til projektlederen samt en konsolideret og bedre styring af likviditeten for kommunen. Løsningen erstatter en egen udviklet Excel løsning og henter data fra Fujitsu Prisme.

​Konsulentaftale vedrørende økonomiopgaver i forbindelse med overgang til ATP.

​Vi har indgået en konsulentaftale med Arbejdsskadestyrelsen om konsulentassistance i forbindelse med styrelsens overgang til ATP i år 2016. Vores økonomikonsulenter skal hjælpe med forskellige opgaver herunder nedlukning af regnskaber, åbningsbalancer mv.

Arbejdsskadestyrelsen ligger under Beskæftigelsesministeriet og varetager opgaver omkring afgørelser af arbejdsskader i henhold til arbejdsskadeloven.

Ny Jedox version 6.0 og Qbit årets samarbejdspartner i Skandinavien.​

Vi var i Mainz til lancering af den nye Jedox version 6, som overordnet er styrket indenfor en række områder.

 • Mobile – Dashboard, tablets og Mobiltelefoner – tekst og tal begge veje​​
 • Hurtigere – øget performance med tal og tekst opdatering i realtid
 • Smartere - Mere produktiv og Self-service med tværgående dashboards – ”kan du Excel, kan du Jedox”
 • Gennemsigtighed – automatiseret budgetopfølgning og konsolideret beslutningsgrundlag
 • Værdi for pengene – en unik price/performance

Til Galla-middag om aftenen, blev Qbit kåret til årets Jedox samarbejdspartner i Skandinavien, med fokus på vores succesfulde kundeprojekter og vores fokuseret indsats for at udbrede kendeskabet til de nye og moderne Self-service muligheder med Jedox, som alternativ til de mere klassiske produkter.

”Kan du Excel, kan du Jedox”

Vi kommer gerne forbi dig og fortæller mere om hvordan din organisation kan bruge jeres Excel viden til understøtte data og proces arbejde, som eksempelvis Budgetopfølgning og Ledelsesinformation.​

Qbit - Business Intelligence

CVR: 36411155 • Visionhouse • Lyskær 8 • 2730 Herlev • Tlf.: 22 26 41 61qbit@qbit.dk